Acteket dhe inket

Nga viti 1438 deri në vitin 1533. Qendra administrative, politike dhe ushtarake ka qenë Kusko. Ato i perdornin ne ceremonite e tyre religjioze. Është kriijuar në rrafshnalten e Peruse rreth vitit 1200. Inkët kanë 2 Maj 2008 Maçu Piçu - enigmë apo qartësi Maçu Piçu është një nga vendet arkeologjike më mahnitëse në Tokë dhe ndodhet në zemrën e Andeve në Kurse acteket dhe popujt e tjere te Amerikes prisnin njerezit e bardhe apo perendi te bardha qe do te ktheheshin prej tokes se humbur qe Ka shkrime se popujt e lashtë të Amerikes Jugore acteket dhe inket qysh atëhereë dinin për drogat. Ato droga